Tama fåglar längtar, vilda flyger!

Men det underlättar om man vet åt vilket håll man är på väg

 

Jag anlitade Balder Opportunities konsulter i ett av mina projekt. Uppdraget innebar att förse ca 40 IT-medarbetare med verktyg för att öppna kommunikationsvägarna mellan IT-avdelningen placerade på 3 olika orter och deras ca 10 000 användare över hela Sverige.

I projektet använde vi William Moulton Marstons DISC-analys för att förklara individers beteenden och drivkrafter, för både den egna medarbetaren samt IT-användare och kollegor. Med den kunskapen som mall gick medarbetarna igenom typiska konflikter i arbetet och att de kan kommunicera med nästan alla om de bara vet hur man kan ställa frågor och ge svar. Som resultat vände IT-avdelningens negativa trend med gnissel både i bemötandet av användare och mellan kollegor.

Jag vill rekommendera Balder Opportunities, som ögonöppnare och problemlösare för att bidra till ett bättre arbetsklimat samt därmed ökad produktivitet.

Håkan Thörnblad, VD, Acadeo

– – –
 
För ett par år sedan arbetade jag som supportchef för ett av Sveriges största utbildningsföretag och hela IT avdelningen led av att det var brist på struktur, rutiner, processer och gemensamma arbetssätt.
Alla arbetade mer eller mindre på sitt eget sätt vilket skapade långa leveranstider med bristande kvalitét som resultat. Dessutom bildades det en mängd silos mellan de olika underavdelningarna inom IT och dispyter mellan personalen som påföljd.
IT ledningen som även jag tillhörde kom fram till att något måste göras så vi tittade runt och upptäckte Anders och Ann-Marie och påbörjade samtal med dem för att senare utarbeta en plan för utbildning gällande bland annat service-mindedness för hela IT.
Mina förhoppningar var helt ärligt inte jättestora för det var inte mycket service eller vilja bland personalen och IT blev mer och mer känt för att vara avdelningen som säger NEJ, men vad jag misstog mig!

Anders och Ann-Marie som båda har ett långt förflutet inom servicebranschen lyckades omvända personalen totalt och efteråt var det bland personalen en helt annan approach, samarbetsvilja och vilja att leverera det våra användare efterfrågade vilket var mycket glädjande och tillfredställande.

Personalen började även att coacha varandra vilket hade varit helt otänkbart ett par veckor tidigare.
Jag kan varmt rekommendera Anders och Ann-Marie då deras expertis inom området är djup och att de är båda duktiga pedagoger.

Henrik Nieciecki, Head of IT-support, Ramirent Group